Ministry of Sound

Case Study

Project Specifications

The Situation

This project involved taking an old Victorian Printworks in Southwark and creating an environment for artistic and original thinkers.

Set over four floors, i Wall helped the client achieve an area for creative collaboration, housed above a members club.

At A Glance

  • i Wall project value: £166,000
  • Architect: Oktra
  • Contractor: Piperhill Construction
  • Client: The Ministry of Sound
  • Project Duration: Six phases, Six weeks
  • Size: 2,100 sq M

We Made It Happen

Our Solution

i Wall installed their i Wall 60 range over 4 floors in six phases over a six month period. They produced a number of meeting rooms and partitioning within the print works, whilst maintaining the original feel and look of the building. It was of paramount importance to maintain the buildings originality. The transom glazing style suited this perfectly.

The Benefits

The client was very pleased with the outcome of this project. As stipulated, the fit out maintained many of the original features of the Victorian Printworks building. The result was contemporary and gave a real sense of collaborative working within the office steeped in history.